in

Режисьорът на „Аз, роботът“ обвини Илон Мъск: Копирал дизайните му от филма

Кадър: Youtube/Movieclips

Илон Мъск е обвинен в копиране на дизайни от режисьора на научно-фантастичния филм от 2004 г. „Аз, роботът“. Според него са копирани неговите проекти за хуманоидни машини и самоуправляващи се превозни средства.

На събитие на Tesla в четвъртък Илон Мъск представи футуристичния Cybercab на Tesla, който е с крилати врати и без волан или педали, както и нов поглед върху роботите Optimus, предава Би Би Си.

Режисьорът, в чийто филм участва Уил Смит като детектив, скептичен към привидно послушните андроиди, обвини Мъск, че копира работата му в своя публикация в платформата X.

„Хей, Илон, мога ли да получа дизайните си обратно, моля“, каза Прояс в публикацията, прегледана 6,4 милиона пъти.

Австралийският филмов режисьор казва, че е работил с „много талантлив дизайнерски екип“, за да създаде визуализациите на филма.

„Илон Мъск от друга страна има не толкова талантлив дизайнерски екип, който е гледал много филми, включително „Аз, роботът“, изглежда“, допълва той.

Патрик Татопулос, продуцентът на филма, по-късно публикува повторно изображението, сравнявайки дизайна на филма и изображенията от събитието на Tesla едно до друго в своя публикация в Instagram.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Patrick Tatopoulos (@ptatopoulos)

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/