in

Почистиха основно от отпадъци и наноси улицата до ИУ-Варна

Снимка: Община Варна

Почистиха от отпадъци и наноси улицата до Икономическия университет, където се наводняваше подлезът, научи медия „Нова Варна“. В града има 10 000 шахти, за чието почистване се подготвят графици с точни локации, според степента на риска.

Ул. „Добри Чинтулов“ (зад Икономически университет – Варна) беше почистена основно от натрупаните отпадъци и наноси вследствие на проливните дъждове и системното пропускане на района от графиците за почистване в града.

Снимка: Община Варна

От прилежащите на улицата шахти бяха отстранени натрупванията от листа, камъчета и земни утайки, а дъждовните колектори и каналите бяха продухани за по-добра проходимост на водата. Наносите редовно стават причина за наводняване на подлеза до висшето училище, а тясната улица без изход е изключително трудна за достъп на едрогабаритната почистваща техника.

Дейностите бяха изпълнени в последните няколко дни, вкл. и в тъмната част на денонощието, от общински екип.

Снимка: Община Варна
Снимка: Община Варна

Това предотвратява риска наносите да предизвикат нови наводнения в подлеза до университета. Там ще се изградят и инженерни съоръжения, които да отклоняват и поемат водата, спускаща се по улицата към пешеходната зона.

Фирмите предложиха, на следващ етап, да подменят и съществуващите отводнителни решетки на ул. „Добри Чинтулов“ с по-големи, а шахтите около подлеза на Икономическия университет да бъдат допълнително подсилени. Проблем представляват и малките сифони в подлеза, които не успяват да поемат водата при обилни валежи.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/