Категории: България

Важно за пътуващите от София за Варна

Реклама

Екипи на Пътна полиция при ОДМВР-София предприемат действия за по-висока проходимост в района на тунел „Топли дол“ на автомагистрала „Хемус“, информират от пресцентъра на полицията в столицата.

С цел облекчаване на трафика и осигуряване на по-висока проходимост на движението в района на тунел „Топли дол“ през почивните дни и след проведено съгласуване между компетентните институции, при възникнала необходимост ще се прилагат следните мерки:

В петък и събота, при натоварване на трафика, движението в тунела в посока София временно ще бъде спирано, като ще се осигуряват две ленти в посока Варна. В неделя реверсивното движение ще бъде респ. в посока София. Екипи на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-София ще контролират и подпомагат трафика в зависимост от динамиката и посоката на неговата интензивност.

Припомняме, че във връзка с ремонтно-възстановителни дейности на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ в петъчните дни за времето от 12 до 20 часа, а в съботните от 8 до 16 часа, в посока Варна МПС над 12 тона се отклоняват при пътен възел „Витинска река“ по път 1-1 и се включват обратно при пътен възел „Ботевград“, след което при пътен възел „Правец“ се отклоняват по път 1-3 и се връщат на магистралата при пътен възел „Осиковска Лакавица“.

В неделните дни, за времето от 14 до 20 часа, в посока София МПС над 12 тона се отклоняват при пътен възел „Осиковска Лакавица“ по път 1-3 и се връщат на магистралата при пътен възел „Правец“, след което при пътен възел „Ботевград“ се отклоняват по път 2-17 и път 1-1 и се връщат на магистралата при пътен възел „Витинска река“.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Регионалният исторически музей на Варна изправен пред сериозни предизвикателства – реставраторите работят във фургони без вода и адекватни условия. – ВИДЕО

В сърцето на Варна, където античността и модерността се преплитат, откриването на ценна римска статуя…

преди 51 минути

Синоптик обяви, че Циганското лято ще е във вихъра си съвсем скоро

Месец януари ще бъде топъл, но с повече валежи, според прогнозата на синоптика Петър Янков.…

преди един час

Експерт: От МВР създадоха погрешно очакване за BG-Alert във всички българи

Бившият зам.-директор на Академията на МВР Милен Иванов и експертът по киберсигурност Христиан Даскалов коментираха…

преди 2 часа

Мъж разказа за свое преживяване „след смъртта“: Твърди, че е бил „в рая“ при баща си, преди да се върне към живота

Човек, който "умира" три пъти за един ден като дете, разказа подробно какво е видял…

преди 2 часа

Стела Николова: Да се политизирам е най-доброто решение, което съм взимала в живота си

За нея Варна е дом, семейство и пристан, а работата в полза на варненци -…

преди 2 часа

Специалист посочи няколко храни, които предотвратяват появата на рак

Спорен проведени изследвания, компонентите на някои растителни продукти могат да доведат до намаляването на възпалителните…

преди 2 часа