in

Варна и Бургас са рекордьори по сигнали за нарушаване на изборното законодателство

Снимка: Пресцентър на МВР

Към момента в Бургас сигналите за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите са 48 на брой, а във Варна – 34.

Оказва се, че Бургас и Варна са градовете с най-много подадени сигнали за нарушаването на изборното законодателство. Това съобщиха от МВР, цитирани от БНР. Към този момент 37 души в страната са задържани при специализирани операции на полицията.

„До момента на територията на цялата страна са проведени общо 193 спецоперации, при които са задържани 37 души. В този час полицейски действия текат в областите Монтана, София област и Стара Загора. Към 10 часа днес 308 сигнала са получени в МВР за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Най-много те са в Бургас (48) и във Варна (34).

237 от всички постъпили сигнали са свързани с купуване на гласове в полза на политически партии или коалиции, 13 – за неправомерна агитация 10 – за унищожаване на имущество, 3 – за корпоративен вот и 45 – за други нарушения, свързани с изборния процес“, съобщи Митко Димитров, директор на пресцентъра на МВР.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/