in

Вдовицата на Навални възнамерява да стане президент на Русия

Снимка: Instagram/yulia_navalnaya

Вдовицата на покойния руски опозиционер Алексей Навални – Юлия Навалная, обяви, че ще се бори да стане президент на Русия, след като Владимир Путин се раздели с властта.

Сериозната заявка направи самата Юлия Навалная пред Би Би Си, без грам колебание и с огромна категоричност.

Кадър: X/Yulia Navalnaya

Навалная знае, че е изправена пред арест, ако се върне у дома, докато президентът Путин все още е на власт. Администрацията му я обвини в участие в екстремизъм, което в Русия това може да доведе до смърт.

Припомняме, че нейният съпруг, най-яркият критик на президента Путин, беше осъден на 19 години за екстремизъм, обвинения, които бяха смятани за политически мотивирани.

Той почина през месец февруари в брутална наказателна колония в Северния полярен кръг. Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че „няма съмнение“, че Путин е виновен. Русия обаче, отрича да е убила Навални.

Когато настъпи подходящият момент, „ще участвам в изборите… като кандидат“, каза вдовицата на Навални.

„Моят политически опонент е Владимир Путин. И ще направя всичко, за да падне режимът му възможно най-скоро“, допълни тя.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/