in

Във Варна: Инспектори от Дирекция „Киберсигурност“ при ГДБОП ще дадат важни разяснения на ученици

Снимка: Община Варна

За втора поредна година, във Варна инспектори от Дирекция „Киберсигурност“ при ГДБОП ще дадат старт на Националната превантивна програма на МВР – „Предпазване на младите хора от престъпления“. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Варна за медия „Нова Варна“.

На 24 октомври 2024 година в ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, те ще се срещнат с дванадесетокласниците и ще им обяснят какво е необходимо, за да са защитени в Интернет пространството.

Целта на програмата е информиране и предпазване по този начин на младите хора от престъпления.

Акцентът е върху превенция на употребата на наркотични вещества, превенция на престъпления против собствеността, превенция на трафика на хора и такива свързани с използването на информационно – комуникационни технологии.

През учебната 2024 / 2025 год. в инициативата ще бъдат включени над 500 ученици от 12 клас на пет варненски професионални гимназии.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.