in

Зорница Василева: „Борбата с наказателния вот на варненци ще е дълга и трудна, но си заслужава да я водя. Вярвам, че отчуждението към избора може да бъде преодоляно с търпение и воля“

Снимка: БСП - Варна

Уважаеми съграждани, жители на „Приморски“, първият тур за районен кмет отмина. Не съм сред двамата кандидати, които отиват на балтаж. Очаквано! Но за това, след малко. 

Днес, най-искрено и от сърце, благодаря на всички, които ме подкрепиха със своя глас, за да се погрижим заедно за нашия дом. Поклон пред това, че отделихте от времето в почивния си ден, за да бъдете отговорни и да покажете, че има смисъл и този смисъл съм аз, Зорница Василева. Благодаря, че ми показахте, че все още има хора, които вярват в доброто утре, в искреността, честността и достойнството. Благодаря, че ми повярвахте и бяхте с мен до край! За мен е чест и отговорност!

Моите изводи от проведените частични избори за районни кметове във Варна…

  • Катастрофално ниска избирателна активност поради нарочно омаловажаване на вота и непопуляризирането му от местната власт в лицето на управляващите от ПП/ДБ. Причината – да се напазаруват основно ромските гласове и да  останат средства за следващата неделя….когато ще се отвори широко кесията за големия национален кокал…
  • Изхарчени 1 милион и 400 хиляди лева за вота в „Приморски“ и „Одесос“ на вятъра, от джоба на варненци, заради закононарушенията на предишните кметове, а единият от тях, Николай Желязков от ПП/ДБ,  отново кандидат и дори отива на балотаж! Що за наглост е това?! И кой ще даде логичен отговор на варненци за това „постижение“ в резултатите му?! Поне да не се чудят как един несериозен политик има наглостта да поиска да ръководи район, след като само преди няма и година, е постъпил безотговорно, и на всичкото отгоре, ощети своите съграждани с почти милион и половина лева!
  • Очаквам адекватно извинение /въпреки,че вече няма смисъл, НО…/ от отговорните общински звена за провеждането на изборите вчера! Кой и поради каква причина затвори секции и ги премести на други места без да уведоми избирателите там? Кой „сготви“ тази изненада на съвестните и отговорни варненци, които, въпреки всичко, отидоха до урните, а тях, урните ги нямаше там, където от години се разполагат по избори?! Кой си позволи да се подиграва и разиграва хората от място на място, само и само да ги откаже да гласуват? 
  • Днес, когато местната хазна е – /минус/1,400 милиона лева „благодарение“ на ПП/ДБ, как те, които управляват Варна, ще ги възстановят?! Защото истинският, отговорен и честен политик първо, се извинява за грешката си, а след това я поправя…До момента извинение не съм чула и видяла, а за компенсация за изхарчените напразно пари не мога и да си помисля….
  • Хората не искат да гласуват, вече е очеизвадно! В урните са партийният, купеният и корпоративния вот… Но и те ще са до време, особено последните два! Борбата с наказателния вот на българите, в случая на жителите на двата варненски района, ще е дълга и трудна…Но съм сигурна, че си заслужава да я водя! Защото вярвам, че отчуждението към избора може да бъде преодоляно с търпение и воля!  Знам, че доверие трудно се печели! Аз вече го имам – на тези, които ме подкрепиха с гласа си вчера и на хиляди варненци от останалите райони на града ни! Оставам близко до вас, с готовност за решения! Заедно можем и ще успеем! 

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/