in

Още едно земетресение в България: Ето къде е епицентърът

Колаж: "Нова Варна"

Земетресение с магнитуд 2,6 по скалата на Рихтер е било регистрирано близо до Перник и София този следобед.

Трусът е регистриран в 14:11 ч. българско време, с епицентър на изток от село Студена, Пернишко, в язовир Студена. Дълбочината е 0 км.

Към момента няма данни за материални щети.

Припомняме, че рано тази сутрин беше регистрирано и друго слабо земетресение на територията на България. То беше с магнитуд 2,4 по скалата на Рихтер.

Трусът е регистриран на 21 октомври в 04:07 часа българско време край Пазарджик, по данни от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Трусът е бил на дълбочина 20 километра под земната повърхност. Епицентърът беше на 3,4 километра югоизточно от град Пазарджик, на 32 километра западно от гр. Пловдив и на 103 километра от гр. София.

Слабо земетресение у нас имаше и вчера – 20 октомври около 16 ч. българско време. Трусът е бил с магнитуд 2,3 по скалата на Рихтер край Симитли.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/