in

Ето какво ще бъде времето у нас през почивните дни и другата седмица

Снимка: "Нова Варна"

Според прогнозата на НИМХ в петък ще преобладава слънчево време по Черноморието. Там се очаква слаб до умерен вятър и максимални температури между 16° и 19°. Максимални температури за цялата страна са между 16° и 21°, за София – около 18°.

В събота ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще бъде почти тихо и главно по поречието на Дунав и на отделни места в източните райони ще има мъгла или ниска облачност. След обяд ще се появи слаб вятър от изток-североизток. Температурите ще останат без съществена промяна.

В неделя и в началото на следващата седмица в по-голямата част от страната ще е почти тихо; само в крайните източни райони ще духа слаб вятър, предимно от югоизток. Ще преобладава слънчево време, над западната половина от страната – с разкъсана висока облачност, а над източната, както и по поречието на Дунав и в отделни затворени котловини сутрин ще има мъгла или значителна ниска облачност и намалена видимост.

Слабо ще се затопли и във вторник в повечето места минималните температури ще са между 5° и 10°, максималните – между 18° и 23°. Във вторник в Източна България вятърът ще се ориентира от североизток и ще започне да прониква по-хладен въздух.

В сряда ще има по-значителни увеличения на облачността и на отделни места ще превали, предимно слабо и краткотрайно. Дневните температури ще се понижат с 3-5 градуса.

В четвъртък повече облачност ще има сутринта над западната половина от страната, през деня отново ще се установи предимно слънчево време. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 14° и 19°.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/