Категории: България

Важна информация за всички шофьори през почивните дни

Реклама

Промяна в организацията на движение през тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ ще улесни пътуването в почивните дни

От днес – 25 октомври, до 27 октомври, се въвежда промяна в организацията на движение през тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“, за да се улесни пътуването при очаквания интензивен трафик.

На 25 октомври /петък/ от 11 ч. до 20 ч. и на 26 октомври /събота/ от 8 ч. до 14 ч. за улеснение при пътуването и ограничаване на задръстванията в пиковите часове, когато много хора тръгват на път, ще бъде спряно движението в посока София на всички моторни превозни средства през тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“. Целта е улесняване на движението в посока Варна.
Трафикът към София ще се пренасочва по обходен маршрут – от 47-ми км на АМ „Хемус“, при пътен възел „Ботевград“, шофьорите ще преминават по път II-17, по път I-1 София – Ботевград и при 30-ти км на автомагистралата при п. в. „Витинска река“ ще продължават пътуването си по АМ „Хемус“.
В тунел „Правешки ханове“ на 25 и 26 октомври ще преминават само превозните средства, пътуващи за Варна. Трафикът за София ще е по обходен маршрут – от АМ „Хемус“ при п. в. „Осиковска Лакавица“ автомобилите ще преминават по път I-3 Ябланица – Ботевград и при пътен възел „Правец“ ще се връщат на АМ „Хемус“.
На 27 октомври /неделя/ от 12 до 20 ч., когато трафикът към столицата ще е по-интензивен, в тунел „Топли дол“ целият трафик ще е само за София, а пътуващите за Варна ще преминават по обходен маршрут – от п. в. „Витинска река“, по път I-1 София – Ботевград, път II-17 и при 47-ми км при п. в. „Ботевград“ ще продължат по АМ „Хемус“.
В тунел „Правешки ханове“ също ще преминават също само пътуващите за София, а трафикът за Варна ще се пренасочи от АМ „Хемус“ при пътен възел „Правец“ по път I-3 Ябланица – Ботевград и при п. в. „Осиковска Лакавица“ да се връща на АМ „Хемус“.
При необходимост, в зависимост от интензивността на движение по преценка на органите на ОД на МВР София/СДВР могат да бъдат налагани и други ограничения, осигуряващи безпроблемно преминаване през участъка на АМ „Хемус“.
Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

В навечерието сме на Димитровден. Какви са традициите и обичаите

На 26 октомври българската православна църква почита паметта на Свети великомъченик Димитър Солунски. Свети Димитър…

преди 32 минути

Паметен знак на Пламен Горанов беше поставен пред сградата на Община Варна

Паметен знак на обществения активист Пламен Горанов (1976 – 2013 г.) беше поставен пред сградата…

преди 34 минути

Военните на крак заради невзривен боеприпас

Военнослужещи от Сухопътните войски обезвредиха невзривен боеприпас, открит в Област Плевен. Специализираният екип за обезвреждане…

преди 39 минути

Мигранти скочиха в наша река: Само 7 са задържани, издирват се още

Стана ясно, че нелегални мигранти са задържани при операция на СДВР в столичния квартал "Левски".…

преди 44 минути

Задължително сложете това на трапезата утре, на Димитровден

Утре, нa 26 oктoмвpи чecтвaмe Димитpoвдeн и cпopeд пoвepиятa тpaпeзaтa тpябвa дa e oтpупaнa c…

преди 2 часа

Как да се топлим с климатик най-икономично през зимата

Прези зимата използването на климатици в дома или офиса е неразделна част от съвременното ежедневие.…

преди 2 часа