in

Избирател чака един час пред секция в Бургас, за да гласува: Забравил, че преминаваме към зимно часово време днес

Колаж: "Нова Варна"

Изглежда, че не всички са съобразили, че днес местим стрелките на часовниците си. Това е довело до куриозна случка в Бургас.

Избирател от Бургас не съобразил смяната на лятното със зимно часово време и така, бързайки да даде своя глас, е отишъл един час по-рано, съобщава Нова телевизия.

Изборният ден протича спокойно в Бургас, въпреки установените проблеми с две машини. Те принтираха празни бюлетини, но повредата беше отстранена успешно.

742 са секциите в Бургаска област, с 594 от тях може да се гласува с машина, а в 148 – само с хартия. Към момента няма сигнали за нарушаване на изборното законодателство.

Днес, 27 октомври, България гласува за 51-то Народно събрание. Това са седмите национални избори за последните три години.

Гласуването започна в 07:00 часа и ще продължи до 20.00 часа, като изборният ден може да продължи не по-късно от 21:00 часа, ако пред някоя избирателна секция има опашка от чакащи избиратели.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/