in

Кирил Петков, след като гласува: Гласувах за продължаване на политиката повишаване на доходите и пенсиите

Кадър: Нова телевизия

И Кирил Петков упражни правото си на глас днес (27 октомври). По негови думи, от хората зависи дали България ще върви напред.

„България трябва да отиде напред, а дали това ще се случи – зависи днес от всички хора“. Това коментира пред журналисти Кирил Петков минути, след като упражни правото си на глас.

Той даде пример със 100-годишния дядо Иван от с. Габрово, който е казал „Аз не съм изморен да гласувам!“. Възрастният човек е обяснил своята мотивация със следните думи: „Искам да дам още нещо на моя народ!“.

„Гласувах за продължаване на политиката повишаване на доходите и пенсиите. За младите хора – да имат шанс да си отглеждат децата у нас, за здравеопазване без доплащания“, поясни той.

Днес, 27 октомври (неделя), България гласува за 51-то Народно събрание. Това са седмите национални избори за последните три години.

Гласуването започна в 07:00 часа и ще продължи до 20.00 часа, като изборният ден може да продължи не по-късно от 21:00 часа, ако пред някоя избирателна секция има опашка от чакащи избиратели.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/