in

Председател на секция у нас разпечата урната пред очите на колегите си

Снимка: "Нова Варна"

Извършено е нарушение в избирателна секция в основното училище „Бачо Киро“ в град Велико Търново.

Председател на избирателна секция в основното училище „Бачо Киро“ във Велико Търново разпечата урната, за да извади хартиена бюлетина, на която не беше откъснат отрязъка, и я върна обратно. Никой от останалите шестима членове на изборния състав не го спря. Подаден е сигнал в Районната избирателна комисия, съобщава БНР.

Първият избирател, млад човек, предпочете да гласува с хартиена бюлетина. Направи го, поставиха печат на бюлетината и той я пусна в урната. Тогава председателят на секцията забеляза, че не е откъснат отрязъкът на бюлетината. Отлепи лепенката на урната, отвори я пред всички членове на секцията, извади бюлетината, откъсна отрязъка и я пусна обратно в урната. Никой от комисията не пожела да коментира нарушението.

Кореспондентът на БНР подаде сигнал и показа снимки в Районната избирателна комисия – Велико Търново. Председателят Десислава Йонкова заяви:

„Ако считате, че сте свидетел на изборно нарушение, моля подайте го официално с посочване къде се е случило, къде се е случило и комисията като колективен орган ще изследва случая и ще вземе съответното решение“.

Всички 418 секции в област Велико Търново отвориха навреме, не са се явили само четирима души, няма да бъдат сменяни, всички машини са сработили.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/