in

Прекратиха гласуването с машина в три секционни комисии в Пазарджик

Снимка: “Нова Варна”

Причината е, че има проблем с хартията, но все още не е ясно какъв точно е той. Към момента в Пазарджишко няма сериозни нарушения.

Вяло и без сериозни нарушения протича изборният ден в Пазарджишко, където има 365 секционни избирателни комисии.

В три от тях е преустановено гласуването с машина заради проблем с хартията, съобщава Нова телевизия.

Избирателната активност е малко по-висока от средната за страната.

Секретарят на РИК – Пазарджик – Антони Върбев каза, че все още не може да каже какъв е проблемът с хартията. Той посочи, че на територията за областта избирателната активност е около 10%. И допълни, че на предходните избори тя е била сходна.

Върбев посочи още, че седем души от членовете на секционните избирателни комисии не са се явили.

Създадена е организация и звената „Български документи за самоличност“ в Пазарджик, Септември, Пещера, Панагюрище и Велинград ще работят в днешния ден от 08.30ч. до 19.00 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. От 21 октомври до момента са издадени общо 32 удостоверение за гласуване на граждани, посочват от полицията в Пазарджик.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/