in

Неучебен ден за училищата с изборни секции

Снимка: Pixabay

Днес (28 октомври, понеделник) е неучебен ден за учениците от училищата у нас, в които има разположени избирателни секции.

По традиция денят след избори се обявява за неучебен в училищата, ангажирани с изборния процес, тъй като е необходимо технологично време за подготовка и подреждане на класните стаи преди започване на занятията.

Учебното съдържание по съответните предмети от този ден ще бъде преструктурирано от учителите, така че това да не се отрази на цялостния обучителен процес.

Освен това тази седмица започва и есенната ваканция за учениците. Тя ще бъде от 31 октомври до 3 ноември.

Първоначално МОН предложи есенната ваканция за учебната 2024/25 да бъде три дни между 1 и 3 ноември, Коледната – 13 дни от 24 декември до 5 януари, междусрочната ваканция само един ден на 4 февруари, а пролетнтата 10 дни от 12 до 21 април, съвпадайки с Великденските празници. Родители обаче негодуваха, че голяма част от обявените проектоваканции всъщност са почивни дни – уикенди или официални празници.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/