in

Розовият кемпер на Нана Гладуиш пристига във Варна (СНИМКИ)

На втори август розовият кемпер на фондацията на Нана Гладуиш – „Една от 8“ – пристига във Варна.
Градът е една от 25-те локации в страната, които са включени в проекта „Сърдечни приятелки“. Инициативата е съвместно с магазини „Мания“. Тя е в помощ на жените и тяхното здраве и подкрепя пациентките с рак на гърдата в България и техните близки.

Програмата е с цел да се даде подкрепа от различно естество на жените с рак на гърдата и техните близки – психологическа, емоционална, юридическа и практическа.

Дейностите, свързани с нея, са разнообразни:
– Техники за справяне със стреса;
– Индивидуални консултации;
– Арт-терапии;
– Съвети за хранене по време на лечение;
– Групови занимания;
– Съвети от професионален гримьор;
– Раздаване на аксесоари за жени с рак на гърдата.

Програмата за 02.08.17 предвижда посещение на болница „Света Марина“ във Варна в 09:00 часа.

От 17:30 до 20:00 часа – Кемперът ще бъде паркиран в района на Козирката и Информационния център срещу Катедралата (над подлеза), където всички могат да станат част от инициативата.

 

Припомняме, че преди месец Нана съобщи, че битката й с коварната болест продължава. Въпреки трудностите, тя е твърдо решена да даде пример на всички жени как да минат през това и да надвият рака.


Според Националния раков регистър всяка година диагнозата чуват около 4000 жени, а 1200 умират от заболяването. Това прави ракът на млечната жлеза най-често срещаното онкологично заболяване при дамите в България.

Медия „Нова Варна“ застава плътно зад каузата на фондацията. Призоваваме всички жени да бъдат отговорни към своето здраве и да не пропускат профилактичен преглед!

 

*******

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/