in

Майка бодибилдър умира след предозиране на протеинови добавки

Меган Хефорд, майка на две деца и бодибилдър, е починала след свръхконсумация на протеинови шейкове, добавки и храни, обогатени с протеини.

Хефорд е открита в безсъзнание в апартамента си в Западна Австралия и бързо е транспортирана до болница, където е установено, че е в мозъчна смърт. Починала е 2 дни по-късно.

Sneaky ?

A post shared by • MEEGAN HEFFORD • (@meeganheff) on

Меган Хефорд е била бодибилдинг състезател от 2014, а в седмиците преди смъртта си увеличила дневните си тренировки. 25-годишната жена, която се обучавала за парамедик, минала на специална диета, защото се подготвяла за състезание по бодибилдинг през септември.

След смъртта ѝ лекарите открили, че е страдала от рядко заболяване – дефект в урейния цикъл, който пречи на тялото да разгражда протеините. Заболяването може да доведе до смъртоносно ниво на амоняк в кръвния поток и прекомерно количество течност в мозъка.

Като крайна причина за смъртта са посочени приема на добавки за бодибилдинг и недиагностицираното заболяване.

Майката на Меган Хефорд споделя, че е предупреждавала дъщеря си да не се увлича. „Казвах ѝ, че прекалява с тренировките и трябва да забави темпото“.

Хефорд започнала да тренира два пъти дневно и според майка ѝ това била причината за отпадналостта и замайването, от които напоследък се оплаквала. Майката твърди, че не е знаела, че дъщеря ѝ пие протеинови шейкове и добавки до смъртта ѝ, когато открила шест контейнера с протеинови шейкове в кухнята на Меган. Смята, че са поръчвани онлайн, където няма достатъчен контрол по отношение продажбата на този вид продукти.

„Знам, че има други хора освен Меган, които стигат до болница заради прекаляване с добавки. Продажбата на тези продукти трябва да се регулира по-добре.“, смята майката на починалата жена.

Източник: Fox News

Превод и редакция: „Нова Варна“

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/