in

Добрич ще избира свое туристическо лого. От днес почти всеки може да се включи в конкурса

От днес започва да тече двумесечният срок, в който кандидатите за участие в конкурса за избор на лого на град Добрич, могат да подават заявления за участие.

Това съобщи Росица Йорданова, зам. кмет „Икономическо развитие и европейски фондове“, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна.

Миналата седмица Консултативният съвет по туризъм е провел поредно работно заседание, на което са обсъдени проектът и конкурсната програма за избор на лого на Добрич.

Росица Йорданова припомни, че преди време бе избран слоган – „Добрич – златен сноп от векове“. Като продължение на процеса, градът да се развива като туристическа дестинация, е необходимо да има и своя визуален знак. отбеляза зам. кметът.

Вчера конкурсната програма е предоставена на кмета. В нея са посочени точните изисквания към участниците. В конкурса право на участие имат всички граждани, освен работещи в общинската администрация и членове на журито и Комисията по туризъм.

Могат да участват физически и юридически лица, индивидуално или групово – художници, дизайнери, включително и непълнолетни деца чрез своите родители.

Конкурсът ще бъде абсолютно анонимен и в края на месец ноември Комисията по туризъм ще проведе заседание. По нейно решение журито ще се състои от седем души като ще има и външни участници експерти. Участниците ще се състезават анонимно.

Надеждите на Общината са към средата на месец декември, ако има избран участник, Добрич да има и туристическо лого. Това по думите на зам. кмета ще даде възможност на града да бъде разпознаваем на туристическата карта. Подробна информация за конкурса е публикувана на сайта на Община град Добрич.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов