in

Силно начало за катедра „Индустриален мениджмънт“ в Технически университет – Варна

Бъдещите инжнер-мениджъри в ТУ – Варна вече са включени в модерно обучение с единна информационна система за управление на бизнеса.

В началото на новата учебна година преподавателите от катедра ИМ демонстрираха на практика своите комуникационни и бизнес способности и осигуриха модерни придобивки за учебния процес на студентите от специалности „Индустриален мениджмънт“ и „Технологично предприемачество и иновации“. За обучението на бъдещи предприемачи и мениджъри на фирми катедрата получи като дарение 15 броя компютърни конфигурации и мултимедийна периферия от немският инженер Петер Симон – доктор хонорис кауза на ТУ – Варна, и безвъзмездно предоставено право за ползване на интегрирана информационна система

За своите заслуги към университета, инж. Петер Симон беше удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза“ на Технически университет – Варна с Решение на АС от 26.06.2017г., а на първото за новата учебна година заседание на Академичния съвет на университета, ректорът – проф. дн инж. Росен Василев, му връчи почетния знак и плакет на университета. Мотив за удостояването му са заслуги, свързани с разнообразни международни изследвания и образователни иновационни дейности в ТУ – Варна, както и оказана материална подкрепа при обучението на студенти и докторанти.

Инж. Петер Симон изнесе публична лекция на тема „Индустриален и икономически растеж“, а за бъдещата му съвместна дейност с катедра „Индустриален мениджмънт“ е разработен оперативен план за сътрудничество през следващите години.

Вторият дарител за учебния процес на катедрата и университета е компанията ЕRP BULGARIA LTD, която демонстрира в новооборудваната компютърна зала 507-НУК своята Интегрирана информационна система EnterpriseOne® Online. Иновативният български софтуер за управление на бизнеса е предоставен за безвъзмездно ползване в катедра „Индустриален мениджмънт” през следващите пет години. Чрез него преподавателите ще реализират на по-високо равнище образователните си програми за управленските процеси в бизнеса.

„Създали сме система за цялостно решение за управление на бизнеса – сподели търговският мениджър на компанията г-н Димитър Димитров. – Това е целият процес на предпродажбените действия като оферти, реклама, контакти, срещи. Следват самите продажби, снабдяване, логистика, управление на доставките, процесите на маркетинга, материалното планиране за доставките. А ако дадена фирма е с производствена дейност – целият цикъл на учредяване, снабдяване, управление на ресурси, финансова дейност. Целта е фирмата, ползваща услугите ни, да разполага с един съвременен инструмент, една единна система за управление на бизнеса си, без необходимостта да ползва различни отделни софтуери.

Благодарността на преподавателския колектив за изключително полезното дарение изрази ръководителят на катедра Индустриален мениджмънт“ в ТУ – Варна – доц. д-р инж. Таня Панайотова. Тя подчерта, че благодарение на придобивките предстои съществена промяна в начина на преподаване на студентите от катедрата, които дори през учебните часове ще могат да си разкриват свои малки фирми.

Чрез различните модули на EnterpriseOne® Online, обединени в общ блок, ще могат да вземат правилните управленски решения за бъдещите си бизнес дейности. „Ще се постараем да усвоим и да ползваме предоставения ни софтуерен продукт още от следващия семестър, добави убедено тя”.

Решението за бъдещо развитие на общите цели между двете институции беше скрепено с подписването на партньорски договор от страна на управителката на компанията доц. д-р Футекова и на ректора на университета – проф. дн инж. Росен Василев.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов