in

Множество катастрофи белязаха изминалия уикенд във Варна и региона, има пострадали

Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

През изминалия уикенд на територията на Варна и околността са настъпили множество ПТП-та, в които има доста пострадали, съобщават от МВР – Варна за Нова Варна.

Възможна причина за големия брой настъпили произшествия са влошените метеорологични условия по пътищата.

На 29.10. т.г., около 14:25 часа, в гр. Провадия, на кръстовището на ул. «Шипка» и ул. «Генерал Манзей», е възникнало ПТП. Водачката на Л.А. «Пежо» навлиза на път с предимство, не пропуска и блъска Л.А. «Фолксваген», който се движи там. Вследствие на инцидента е пострадало дете, пътуващо на задната седалка на първия автомобил, което е получило контузия на челото, прегледано е и освободено, без опасност за живота.

На 29.10. т.г., около 15:00 часа, във Варна, на ул. «Св. Св. Константин и Елена» е възникнало ПТП. По време на маневра за движение назад, водачката на Л.А. «Тойота» – М.П. (28 г.) от гр. Варна, губи контрол над МПС и притиска пешеходец, който в този момент преминава между нейния автомобил и друг такъв, който е паркиран. Вследствие на ПТП 24-годишният мъж получава спукване на кост в областта на таза и е настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28.10. т.г., около 07:20 часа, на пътя от гр. Белослав за Варна, е възникнало ПТП. Водачът на Т.А. «Фолксваген» П.П. (60 г.) от Варна, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, застига и блъска спрял Л.А. «Фолксваген». След сблъсъка втория автомобил се отклонява и се блъска в Т.А. «Митсубиши», движещ се насрещно, който се обръща вдясно от пътя. Вследствие на инцидента 44-годишният водач на третия автомобил получава контузия на гръден кош и контузия на дясно ухо, прегледан е и отказва да бъде хоспитализиран, няма опасност за живота му.

На 28.10. т.г., около 09:30 часа, на кръстовището на бул. «Република» и бул. «Сливница», е възникнало ПТП. Водачът на Т.А. «Рено» С.И. (77 г.) от Варна, при маневра за завой наляво, не пропуска и блъска Л.А. «Сузуки», който се движи в права посока. След сблъсъка втория автомобил се завърта и се блъска в Т.А. «Фолксваген», който е паркиран. Вследствие на инцидента е пострадала 31-годишна жена от Тутракан, пътуваща в Л.А. «Сузуки», която получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

На 28.10. т.г., около 10:55 часа, на пътя за к.к. Златни пясъци, близо до сп. «Марек», е възникнало ПТП. Водачката на Л.А. «Пежо» А.Н. (23 г.) от Аксаково, поради движение с несъобразена скорост при навлизане в завой наляво, губи контрол над МПС и се блъска в еластична ограда. Вследствие на инцидента е пострадала водачката на автомобила, която получава контузия на лице, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

На 28.10. т.г., около 12:30 часа, на бул. «Вл. Варненчик», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Рено» Д.С. (25 г.) от Суворово, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, блъска Л.А. «Фолксваген», който се намира пред него. След сблъсъка втория автомобил се измества напред и се блъска в Л.А. «Рено». Вследствие на инцидента е пострадала 22-годишна жена от първия автомобил получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

На 28.10. т.г., около 14:50 часа, на бул. «Трети март», е възникнало ПТП. Водачката на Л.А. «Фолксваген» Б.П. (18 г.) от Варна, при преминаване от лява в дясна пътна лента, не пропуска и е блъсната от автобус «Соларис», който се намира там. Вследствие на инцидента е пострадала 50-годишна жена от първия автомобил, която получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

На 28.10. т.г., около 14:50 часа, в района на с. Гроздьово, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Фолксваген» В.Е. (20 г.) от Каварна, поради движение с несъобразена с пътната обстановка скорост, губи контрол над МПС и се преобръща в нива извън пътя. Вследствие на инцидента мъжът получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

На 28.10. т.г., около 16:40 часа, на пътя Варна – Бургас, след м-ст «Харамията», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Мерцедес» И.Г. (25 г.) от Варна, поради движение с несъобразена с пътната обстановка скорост, губи контрол над МПС и се блъска последователно в няколко дървета. Вследствие на инцидента мъжът получава контузни наранявания и сътресение на мозъка, прегледан е и настанен за наблюдение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.

На 28.10. т.г., около 18:30 часа, в гр. Вълчи дол, на кръстовището на бул. «Чаталджа» и бул. «Генерал Колев», водачът на Л.А. «Рено» Е.К. (22 г.) от с. Черно море, на ляв завой, не пропуска и блъска пешеходка (50 г.), която пресича пътното платно. Вследствие на инцидента жената получава фрактура на таз, прегледана е и настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28.10. т.г., около 19:30 часа, на пътя за к.к. Златни пясъци, близо до сп. «Марек», е възникнало ПТП. Водачката на Л.А. «Хюндай» Н.Г. (18 г.) от Варна, поради движение с несъобразена скорост при навлизане в завой наляво, губи контрол над МПС и се блъска в еластична ограда. Вследствие на инцидента е пострадала водачката на автомобила, която получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

На 27.10. т.г., около 06:45 часа, на пътя от гр. Белослав за Варна, е възникнало ПТП. Водачката на Л.А. «Сеат» С.К. (27 г.) от Варна, поради неспазване на достатъчна дистанция и мъгла, застига и блъска Т.А. «Форд». Вследствие на инцидента водачката на автомобила и пътник – дете са получили контузни наранявания, прегледани са и освободени, без опасност за живота му.

На 27.10. т.г., около 15:40 часа, в гр. Варна, на паркинг бул. «Януш Хунияди», водачът на Л.А. «Тойота» Г.Г. (52 г.) от гр. Варна, по време на движението си, преминава през десен крак на пешеходец (42 г.) от с. Тополи. Вследствие на инцидента мъжът получава контузия на ходило, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов