in

Благотворителен базар в Технически университет-Варна набира средства за хората с увреждания

Коледният благотворителен базар в Технически университет – Варна вече е официално открит и ще продължи до 22-ри декември.

Участниците са от неправителствени организации, посветени на грижата за хората с увреждания – Фондация „Владиславово“, Фондация „Равен шанс“, Агенция за социално развитие „Вижън“, PTPI Делфините, Асоциация „Да съхраним жената“, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Ривиера“ и Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с интелектуални затруднения „Чайка“.

Гостите внесоха много настроение, пъстрота и, разбира се, така чакания от всички дух на Коледа с присъщите му радост, надежда, нетърпеливо очакване на малки и големи чудеса, съобщиха от пресцентъра на университета за Нова Варна.

     

Бижута-уникати, коледни венци, свещници, украшения за елхата и детски играчки, изработени от чиста вълна чрез плъстене, весели коледни картички и още много коледни сувенири, всичките ръчно направени, с много вкус и въображение, грабнаха веднага вниманието на всички. Цените на повечето сувенири са съвсем символични или дори препоръчителни. Приятно е, че още в първия ден имаше и определено голям интерес от страна на университетската общност да подкрепи инициативата с откупки и дарения.


Базарът е организиран по инициатива на студентите от клуб „ДАР“ към Студентския съвет и с подкрепата на академичното ръководство на Технически университет – Варна, а средствата са за каузите на организациите-участници.

Очакваме това събитие да има много силен социален ефект“ – подчерта при откриването доц. дн Тошко Петров, зам.-ректор на ТУ – Варна – „Инициативата по един приятен и благороден начин ще покаже пред академичната общност потребностите, но и възможностите на хората в неравностойно положение.

Дължим голямо уважение на всички, които са съпричастни към тяхната съдба и работят за реалното им включване в обществото. Надявам се, разбира се, да покажем и щедрост и заедно да сътворим добро, за да има и определен икономически ефект за тези толкова важни каузи“.

Младежите от студентските клубове „ДАР“ и „Дизайн“, заедно с катедра „Индустриален дизайн“, също ще изработят коледни изненади, които ще предложат на базара във втората седмица и ще предоставят приходите в полза на неправителствените организации.

Студентският съвет започна рекламна кампания, за да информира всички студенти, преподаватели и служители в университета за каузата на всяка от организациите и разчитат на тяхната подкрепа. Базарът е отворен и за приятели извън университетската общност, които проявяват интерес и желаят да подкрепят според възможностите си хората с увреждания като посетят базара.

Заповядайте и Вие – всеки делник от 11 до 15:часа!

 

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-lechef

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов