in

Над 1,4 млн. лева ще отидат за почистване на пристанищата във Варна и Бургас

Пристанищните терминали във Варна ще бъдат подложени на обработка за налични отпадъци от корабоплавателна дейност, съобщиха от агенцията за „Пристанищна инфраструктура“.

От Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ вече събират оферти от фирмите.

Прогнозната стойност на поръчката е 1473230 лв., а предметът на същата включва изпълнение на услуги. Изборът на открита процедура позволява участие на неограчен кръг лица, независимо от правната им форма, като по този начин осигурява в максимална степен провеждане на поръчката при спазване на принципите за публичност и прозрачност.

Предмет на поръчката е предоставянето на морско-техническите пристанищни услуги по приемане и обработване на отпадъци – резултат от корабоплавателна дейност в пристанища за обществен транспорт с национално значение Варна и Бургас по четири обособени позиции.

Целта на поръчката е в съответствие с действащата нормативна уредба да се избере/рат изпълнител/и на услугите и да се сключи/чат договор/и за приемане и обработване на отпадъците в двете най-големи български морски пристанища.

В морската столица се включват терминалите Варна – изток, Варна – запад, ТЕЦ Езерово, Петрол Леспорт, Фериботните комплекси във Варна и Балчик. За Бургас местата за изпълнение са пристанищата Бургас – изток 1 и 2, Бургас – запад, Росенец и Несебър.

„Пристанищна инфраструктура“ ще заплаща за реално приетите и обработени отпадъци – резултат от корабоплавателна дейност.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов