in

MTV искат още по-голямо събитие това лято във Варна

Музикалният гигант MTV има желание да повтори грандиозното събитие от миналата година във Варна като и това лято организира мащабно шоу на варненския плаж.

Намерението е внесено официално в Община Варна и ще бъде разгледано на днешното заседание на комисията „Култура и духовно развитие”, съобщава Радио Дарик Варна.

В писмо до Община Варна Робърт Куирк от продуцентската компания Roqu media Bulgariq limited изтъква, че проектът MTV presents Varna beach се смята за голям успех за Варна и бележи началото на развитието на нова туристическа вълна за района. По време на концерта на варненския плаж през юли беше издигната сцена, която беше най-голямото сценично съоръжение, построявано някога в България. Специално едночасово телевизионно шоу бе записано от събитието на живо, като понастоящем то се излъчва в над 80 държави по света. ТВ шоуто ще бъде излъчвано многократно в продължение на 12 месеца и ще бъде гледано от над 300 милиона души.

Стойността на дейностите по отношение на медиите, международните връзки с обществеността и рекламата за града са над 22 милиона евро. Само през септември м.г. Варна получи над 4000 часа международно популяризиране, изтъкват още от продуцентската компания.

С цел проектът да има продължителен положителен ефект за града е изключително важно да се продължи развитието на инициативата през следващите 5 години. Потвърдено е, че MTV ще се завърне във Варна през 2018 г., за да бъде домакин на още по-голямо събитие, предавано по телевизията, за популяризиране на града в цял свят.

Планирането на MTV presents Varna beach 2018 е вече в ход. Общите разходи за реализиране на проетка през тази година възлизат на 2 милиона евро. За да се продължи инициатива за Варна е от изключителна важност Община Варна да спомогне с минимална сума от 300 000 евро за финансиране на проекта, или само 15 % от общите разходи. С осигуряването на тази инвестиция Общината ще стане партньор и медиен ко-продуцент.

Заседанието на комисията по култура и духовно развитие е насрочено за 10.00 часа.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов