in

Шести блок на ТЕЦ-Варна ще заработи до началото на март

Шести блок на „ТЕЦ-Варна” отново ще заработи, като това се очаква да се случи до началото на месец март.

Това съобщи в Радио Варна бившият транспортен министър Данаил Папазов, който е управител на фирмата, купила ТЕЦ-а. Папазов допълни, че новият собственик ще се опита да въведе отново в експлоатация и четвърти и пети блок. Токът, произвеждан от трите мощности, ще се използва за студен резерв, а част от него може да се продава на Енергийната борса.

Данаил Папазов каза още, че ще се инвестира в развитието на пристанището в „ТЕЦ-Варна”, което ще бъде използвано, освен да обслужва самата централа, така и за превози на контейнери и зърнени товари. „Амбицията ни е да предлагаме най-добрата пристанищна услуга в страната, като мислим да привличаме и нови товари“, уточни Папазов.

На въпрос: „Дали пристанището на ТЕЦ-а ще е конкурент на „Пристанище – Варна“? Данаил Папазов отговори: „Там /в пристанището/ има хора, които си разбират от работата и трябва да предприемат съответните мерки…“.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов