in

Главният режисьор на Държавна опера Варна получи престижна награда

КРИСТАЛНО ОГЪРЛИЕ ЗА КУЗМАН ПОПОВ
На кратка тържествена церемония преди спектакъла на „Риголето“ на 2-ри февруари  председателят на Съюза на българските музикални и танцови дейци Станислав Почекански връчи на дългогодишния главен режисьор на Държавна опера Варна Кузман Попов най-високата награда на СБМТД „Кристално огърлие“ и Грамота.

Отличието му се дава за принос в развитието на оперното изкуство, както и по повод 75-годишния му юбилей и 50-годишната му творческа дейност на българска и международна сцена. Бяха поднесени цветя от СБМТД и от Театрално-музикален продуцентски център Варна. Емоционалното събитие развълнува юбиляра и всички присъстващи.

След спектакъла Станислав Почекански поздрави екипа, солистите и специално Мария Павлова за успешния и’ дебют като Джилда. Особено приятна бе срещата с бившия му колега от Софийска филхармония Валерий Георгиев, сега солист на Държавна опера Варна, който изпълни ролята на Херцога.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов