in

Великият мюзикъл „Котките“ завладява варненската сцена

Великият мюзикъл „Котките“ ще се играе отново в Драматичен театър „Стоян Бъчваров“.

От 19 часа днес на голяма сцена варненци ще видят класическата история и ще се насладят на невероятната музика на квеликия композитор – Андрю Лойд Уебър.

В идеята за своя шедьовър Уебър се вдъхновява от сборника с детски стихове „Книга за практичните котки на Бай Посум” от Т. С. Елиът. Той създава света на няколко котки като метафора на човешкия свят – отношенията и емоциите в него. Мюзикълът има премиера на Уест Енд през 1981 г., на Бродуей – през следващата година. Ролите на котките стават едни от най-престижните в историята на мюзикъла.

На сцената на варненската Драма в главните роли ще видим Людмил Петров, Велин Михайлов, Нейчо Петров – Реджи, Сребрина Соколова, Филипа Руженова, Даниела Димова, Николай Димитров, Калина Жеков, Лили Кондова, Валерия Пейчева, Димитър Мартинов и др.. Режисьор е Светозар Донев, а хореограф-постановчик – Анна Донева.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов