in

Въпреки грипната епидемия във Варна се проведе ученическа олимпиада

Въпреки обявената грипна епидемия до 6 февруари в област Варна, в сградата на Математическата гимназия в града в събота се проведе областният кръг от олимпиадата по математика, а ден по-късно и по български език и литература в Руското училище

Според директора на Регионалното управление на образованието Венцеслава Генова класираните деца за областния кръг са над 1000.

Според Генова обаче нарушения няма, защото бройката на децата е доста по-малка от 48 000 общо ученици в региона и в никакъв случай не можело да се говори за масовост. Освен това олимпиадите били извънкласни занимания, а и важни за бъдещето на децата, съобщава „Сега“.

Според нея няма как датите да се променят, тъй като календарът на провеждане бил изготвен отдавна и ако се забрани варненския кръг, това означава деца от региона да не преминават на по-горно ниво. Генова уточни, че датите са определени чрез заповед на Министерството на образованието.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов