in

Кой е победителят в най-голямото спортно годишно събитие в САЩ (СНИМКИ)

Снимка: Getty Images

В най-очакваното спортно събитие за годината в САЩ – финалния двубой в Националната футболна лига или Супербоул триумфира „Филаделфия Ийгълс“.

В мача, игран пред над 66 хил. зрители на стадиона на „Минесота вайкингс“ „орлите“ поднесоха изненада и за първи път прибраха трофея във витрината си, побеждавайки противниците си, които вдигаха купата в 3 от последните 4 сезона, с 41:33, предаде bTV.

Новобранецът Джейк Елиът даде аванс на „орлите“ с фийлдгол от 25 ярда след 7:05 мин. игра, на направилият катастрофален мач Стивън Гостовски изравни с шут от 26 ярда 3:38 мин. по-късно. В края на първата четвъртина Алшон Джефри хвана 34-ярдова бомба на Фоулс и първата четвъртина завърши 9:3 в полза на „орлите“.

Във втората четвърт обаче десният крак на Гостковски му изневери и той пропусна два от трите си изстрела. „Филаделфия“ отбеляза втори тъчдаун след 21-ярдов спринт на ЛаГарет Блаунт, но „патриотите“ отговориха с впечатляващ рейд на Джеймс Уайт, който също отбеляза тъчдаун.

Снимка: Getty Images

На полувремето публиката видя атрактивното изпълнение на Джъстин Тимбърлейк. Шоуто беше наистина впечатляващо, като в него се „включи“ и починалия през 2016 г. Принс. Тимбърлейк и компания обаче го „възродиха“ чрез видеоефекти. Шоуто продължи повече от 30 минути, а публиката чу 11 песни.

След паузата Том Брейди и компания натиснаха по-здраво и след по-малко от три минути Роб Гронковски улови пас на куотърбека си. До края на третата четвърт двата тима си размениха по още един тъчдаун – Клемът за „Филаделфия“ и Крис Хоугън за „патриотите“, но шоуто беше в последната част.

Финалните 15 минути започнаха с точен изстрел на Джейк Елиът за три точки, но след втори тъчдаун на Гронковски и допълнителна точка на Гостковски, „Пейтриътс“ бяха за първи път напред в резултата. При по-малко от три минути до края резултатът беше 33:32 за „Ню Инглънд“, но притежанието беше за „Филаделфия“. Дебютантът в Супербоул Фолс не се притесни и подаде нов тъчдаун пас този път на Зак Ерц. Тайд ендът на „орлите“ направи невероятно хващане, въпреки че беше паднал, а след видеоповторение съдиите решиха да признаят тъчдауна.

2:21 мин. преди края Продуктът на Станфорд се разписа след 11-ярдов пас на Фоулс. „Филаделфия“ не успяха при опита за две допълнителни точки, но защитата измъкна „орлите“ 12 секунди по-късно, когато Брандън Греъм изби топката от ръцете на Брейди и Дерек Барнет овладя на 31-ия ярд в половината на съперника. „Филаделфия“ не се сдобиха с първи даун и се задоволиха с фийлдгола на Елиът от 46 ярда като дадоха един последен шанс на Брейди. Чудото не се получи. „Ню Инглънд“ стигнаха до центъра, но пасът на отчаянието на Брейди към Гронковски се озова на земята в ендзоната и времето изтече.

Снимка: Getty Images

Поражението на „Ню Инглънд“ бе пето на Супербоул, което ги изравни с „Денвър“ като номер 1 по този показател за всички времена. „Патриотите“ пропуснаха да изравнят „Питсбърг“, ставайки едва вторият отбор с шест титли в Супербоул ерата.

Заслужено Ник Фоулс, който до декември беше резерва, но замени контузения си съотборник Карсън Венц, беше избран за MVP на финалния мач.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов