in

Отчитат ръст на детската престъпност в Добрич

Ръст в броя на кражбите, случаите на бягства от дома, физически и психически тормоз и хулигански прояви отчита за 2017 г. Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Добрич.

През годината са образувани 55 възпитателни дела, в които е разгледано поведението на 77 тийнейджъри – 25 момичета и 52 момчета. Възпитателните дела са образувани по преписки на районните прокуратури в Добрич, София, Габрово, Каварна, Балчик и др, съобщава БНР.

Преписки за образуване на възпитателни дела са постъпили и от Първо управление на полицията в Добрич, от няколко училища, както и от сектор „Пътна полиция“. Сред честите противообществени прояви на непълнолетните извършители са и случаите на управление на МПС без шофьорска книжка.

За осем от децата Местната комисия е разгледала през годината повече от едно възпитателно дело. Като чести причини за това специалистите посочват попадане на подрастващите в криминогенна среда, дефицит на внимание от страна на близките, проблеми в общуването.

Участие в консултации, обучения и програми, поставяне под възпитателен надзор, забрана за посещение на определени места, са част от наложените възпитателни мерки.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов