in

Пиян шофьор прати брат си да даде кръвна проба вместо него

Снимката е илюстративна

Дрегерът показал 1,09 промила, а кръвната проба – 0.

Малко след 21:30 часа на 26-ти януари за проверка в село Тъкач е спрян водач на автомобил Фолксваген “Шаран“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 36-годишен мъж от село Сини вир, съобщиха от ОДМВР-Шумен за Нова Варна.

Водачът бил тестван с дрегер за шофиране след употреба на алкохол. Показанията му отчели 1,09 промила в издишания въздух. Издаден му е талон за даване на кръвна проба в ЦСМП- Каолиново. След като била обработена, в полицейското управление в Каолиново пристигнали резултатите – 0,00 промила алкохол в кръвта на водача. Станало ясно, че водачът предпочел да даде кръв за медицинско изследване в ЦСМП- Нови пазар вместо в Каолиново.

Резултатът, в който имало рязко разминаване на показанията, станал повод да бъде назначена проверка. В хода и’ било изяснено, че на същата дата при даване на кръв за медицинско изследване в ЦСМП- Нови пазар А.И. на 31 години си послужил с официален документ лична карта, издадена на името на брат му с цел да заблуди дежурния лекар. За извършеното престъпление е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на случая продължава под надзор на прокурор от РП- Нови пазар.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов