in

Футуристичен робот може да отваря врати, а хората са ужасени (ВИДЕО)

Кадър: Youtube

Кадър: Youtube

Фирма за роботи представи нов робот, който може да отваря врати.

Не е изненада, че потребители в Twitter коментират ужасени, след като фирмата Boston Dynamics публикува видео на новия четириног робот SpotMini с допълнителна „ръка“, с която да отвори врата и използвайки краката си, да я задържи и изчака друг робот да мине.

Някои смятат, че това е началото на края.

 

Честно, вече 8 години гледам видеата на BD, които усъвършенстват футуристични машини за убиване с формата на куче, и винаги е оформено така, сякаш трябва да ги аплодирам, че този месец са се научили да ме заловят по-добре.

 

Това е просто ужасяващо.

 

Когато роботите въстанат, децата ни ще се питат „ЗАЩО НЕ СПРЯХТЕ BOSTON DYNAMICS!? Нещата им не са били тайна! Качвали са ги в YouTube? Как не сте го предвидили???“

 

Разбира се, също има и критики.

 

На този робот му отнема цяла вечност да отвори една врата. Ще оцелеем.

Всеки път, когато BD обновят куче-роботите си, има хиляди постове за това как футуристичните машини ще ни поробят – всеки от които гледан, написан и споделен на малки машини, които вече са ни поробили.

 

Но това не е всичко.
В следващото си видео, фирмата тестват устойчивостта на четириногия робот при смущения, като му попречват да отвори вратата с помощта на стик за хокей. Въпреки усилията, роботът успява да си отвори вратата и да премине през прага.

Един човек навигира робота до вратата, насочва ръката към дръжката, след което задава команда “GO”[…] От там нататък роботът продължава сам, без чужда помощ.“, казват от фирмата.

 

Този клип също провокира много дискусии онлайн.

Колко хора от BD са отказали задачата да пречат на робота с хокей стик на основанието, че са „гледали филмите“?

На този етап смятам че BD просто обичат да тролват страховете на хората с напредналата си роботика.

Подценено мнение:
Роботите-кучета на BD са ужасно сладки.

 

SpotMini е най-тихият робот, който фирмата са изработвали. Той е снабден със стерео камери, камери за дълбочина и сензори за сила в крайниците, и може да носи товар до 14 килограма.

Софтуер се грижи за движението, баланса и регулирането на поведението при отклоняване. Способността да толерира и отговаря автоматично на смущения като тези, подобрява успеха на работата на робота.“, допълват още създателите.

Превод и редакция: „Нова Варна“
Източник: http://www.independent.co.uk

 

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов