in

Върбакова очевидно има някаква достатъчно силна опора, коментира политолог

Снимка: Анелия Николова

Гинка Върбакова проговори като политик.

Това заяви пред bTV политологът Евгений Дайнов, който коментира скандала с продажбата на ЧЕЗ.

Според него Върбакова очевидно не играе сама и има някаква достатъчно силна опора. „Тя постигна някаква договореност с Бойко Борисов, от което излезе доста по-уверена като публично присъствие.

Това, което чете в парламента, беше чисто политическа реч. За 48 часа тя стана от среден бизнес човек от Пазарджик в човек, говорещ политически.

Част от сделката с Бойко Борисов е включвала тя да може да проговори по политически начин”, смята Дайнов. „Това е подготвен текст и той е политически, тоест излиза от политически кръгове, подозирам от ГЕРБ. Хората не проговарят по този политически начин, ако нямат предварително опит или написани предварително политически опорни точки”, допълни политологът.

„Такъв политически скандал и с толкова участници България никога не е имало от свалянето на Тодор Живков насам“, коментира Дайнов. „Властта, включително Бойко Борисов, е изпаднала в една смешна параноя, в която навсякъде виждат заговори, никъде не виждат истински проблем, който да е честно артикулиран от някого. Подозирам, че дори и Борисов всъщност не знае кои са „гадовете”, каза още той.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов