in

Заради смъртоносна игра вдигат цяло училище в Бургас под тревога

ОУ „Климент Охридски“ в Бургас бие аларма, призовава родителите внимателно да проверят приложенията и онлайн игрите на децата си.

Смъртоностната игра „Син кит“, която погуби стотици деца, е открита в телефона на ученик от Основното училище „Климент Охридски“, намиращо се в бургаския ж.к.“Изгрев“, пише Флагман.

За това сигнализира училищното ръководство чрез официалния профил на школото във фейсбук.

Ето какво пишат от ОУ „Климент Охридски“:

“Уважаеми родители,

в телефон на ученик от училището се е появила играта „Син кит“. Проследете Интернет контактите на вашите деца, за да се предотвратят необратими последици. Можете да ползвате услугите на педагогическия ни съветник. Контролирайте ползването на Интернет, игри и различни социални мрежи, в които децата Ви имат профил, въпреки че нямат право, защото са непълнолетни”.

Подобни игри са екстремални и децата задължително трябва да качват снимки с изпълненията в мрежата. Сред опасните игри са да изрисуваш с бръснарско ножче син кит на ръката си, или пък да си накълцаш вените, или пък да ходиш по външен парапет на голяма височина, или пък да запалиш нещо в дома си. На 50-тия ден инструкцията е да умреш: скок от горен етаж, да се хвърлиш под гумите на движещ се автомобил или пък под влак, въже, избирай. При отказ следват заплахи за убийство на родители, брат, сестра, роднини и т. н.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов