in

IQOS вече и в морската столица Варна

От няколко месеца насам революционна, алтернативна технология все повече измества традиционното тютюнопушене „по света и у нас“. Мнозина от опиталите IQOS го сравняват по ефирност с морския бриз, а по сила на усещането при употреба – със силна и чиста вълна.

Да, пълнолетните хора с този вреден навик, вече могат да са по-еко. Да не димят. Да не ръсят пепел. Дрехите и домовете им да не миришат. Да дишат по-леко. Да не кашлят. Да не вредят на околните.

Революцията в тютюневата индустрия – бездимно бъдеще

IQOS е на път да помете като мощна вълна традиционното тютюнопушене, вредите от което са доказани и безспорни.

Голямата разлика, която вече променя индустрията, е дело на над 10-годишни научни изследвания и милиардни инвестиции на „Филип Морис“ и на другите гиганти, активно работещи за световното бъдеще без дим. Скоро след появата на IQOS неговите потребители вече са над 4 милиона по света, като тенденцията е все повече пълнолетни пушачи да се преориентират към иновативната и по-щадяща природата и здравето им технология.

Колко от вас знаят, че основната причина за вредата от пушенето е не самия тютюн, а неговото горене? При горенето се отделят хиляди вредни вещества, които са причина за редица заболявания. Освен това, димът, който се отделя при гореното, вреди не само на самия пушач, но и на хората около него. Новата технология на IQOS не изгаря, а нагрява тютюна. При нагряване до температура, доста по-ниска от температурата на горене в цигарите, се отделят значително по-малко вредни вещества. А като се премахва горенето, по този начин се елиминират и катраните, и въглеродният оксид. Същото се отнася и до миризмата – при нагряване на тютюна има много по-слаба миризма.

Как работи IQOS?

IQOS е първата успешна технология за нагряване на тютюн, но без горене, работеща чрез стриктно контролиран електронен механизъм. При нагряване на тютюн с IQOS се образува пара, в която се съдържа предимно вода /80%/, никотин, глицерин и значително по-ниски концентрации на вредни и потенциално вредни вещества. Революционният продукт на „Филип Морис“ не образува дим, а пара/аерозол, който няма негативно влияние върху качеството на въздуха в затворени помещения, измерени по международните стандарти. Няма и пепел, тъй като няма горене, а мирисът, който се образува при нагряването, е доста по-слаб. Вкусът обаче е напълно задоволителен, както го определят потребителите.

Бъдещето без дим, подготвяно от десетилетия от тютюневите компании, вече е в магазините и пълнолетните потребители могат да задоволят нужната им доза никотин, но без останалите вредни вещества, съдържащи се в дима. Никотинът, който е естествена съставка на тютюна, води до пристрастяване, но експертите поддържат твърдото мнение, че той не е основният причинител на заболявания, свързани с тютюнопушенето. За тях „виновниците“ са токсичните вещества в цигарения дим, повечето от които се образуват при горенето на тютюна. Благодарение на дългогодишна научно-изследователска работа именно те вече са редуцирани за потребителите на новите бездимни алтернативи. На този етап „Филип Морис Интернешънъл“ смятат, че въз основа на излезлите досега резултати от изследвания на компанията, както и на външни проучвания, с IQOS има възможност и потенциал да се постигне намален риск в сравнение с продължителното пушене, но изследванията още продължават, за да се съберат повече действителни доказателства за това. Появата на IQOS е резултат на усилията на повече от 400 учени, генетици, биохимици, биоинформатици и инженери по електроника. Сред тях са и около 60 швейцарски стартъп предприятия, чието ноу хау в технологиите и иновациите променя перспективата на тютюневата индустрия. Инвестицията в иновативната технология и нейните изследвания досега надхвърля 4,5 милиарда долара!

Бездимното бъдеще вече дойде и в морската столица, Варна, където в „Гранд Мол Варна“ миналата седмица беше открит първият магазин на IQOS.

*Тютюнопушеното вреди на Вас и на хората около Вас.

*******
Спонсор на наградата този месец: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/