in

От парка пред Музея на мозейките стартира Седмицата на гората в Девня

Снимка: Денислав Методиев
От парка пред Музея на мозайките ще започне залесителната кампания на Община Девня и Държавно горско стопанство – Суворово, която ще се проведе на 4 април, сряда, от 10 часа. Тя е посветена на Седмицата на гората и в рамките на деня в различни точки на общината ще бъдат засадени люлякови и елови фиданки.
В акцията ще се включат представители на общинската администрация, начело с кмета Свилен Шитов, , лесничеи и горски стражари, както и ученици от СУ „Васил Левски“.
В парка пред музея специалисти от Горскостопански участък – Девня ще изнесат открит урок как се садят и отглеждат различни видове дървета и каква е ролята на растенията в природата и значението им за човека. Там ще бъдат засадени 4 люляка и 2 елички, а учениците, които се справят успешно с поставените им задачи, ще получат грамоти от ТП ДГС – Суворово.
Следващата залесителна точка ще бъде търговската ул. „Просвета“, кв. „Девня – 2“, където ще бъдат засадени 3 ели. 2 фиданки от иглолистния вид ще отпътуват за село Кипра, а една – за Падина. По една бъдат засадени до филиала на СУ „Васил Левски“, кв. „Девня-1“, както и пред Младежкия дом в кв. „Повеляново“.
По една люлякова фиданка ще получат детските градини „Незабравка“, „Детелина“ и „Здравец“, а още 3 ще бъдат засадени на детската площадка до Обръщача в „Повеляново“.
Общо 20-те фиданките за залесителната акция са осигурени безвъзмедно от Горското стопанство –  като жест към фотоконкурса „Свържи се Природата“, реализиран от фейсбук страницата „Девня – древна и съвременна“ по повод глобалната инициатива „Часът на Земята“. Иначе от териториалното поделение на Горското стопанство извършват паралелна залесителна акция, която е в изпълнение на годишния им план.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов