in

Полицията в Шумен въвежда мерки за опазване на селскостопанската продукция

ОДМВР- Шумен въвежда редица мерки за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на пожарна безопасност при прибирането на селскостопанската продукция.

Това съобщиха от полицията за „Нова Варна“.

Преди и по време на кампанията полицейски служители ще провеждат работни срещи с кметовете в съответните населени места, с председателите на земеделските кооперации, управители на фирми и земеделски производители. Целта на срещите е да се създаде необходимата организация, да се предприемат конкретни мерки за охрана на складовите бази, които се ползват за съхранение на селскостопанска продукция.

Дейностите започват от месец април и ще продължат до прибирането на реколтата. Предстоят срещи с ръководствата на частни охранителни фирми и звена за самоохрана, като целта е да се засили бдителността им при охрана на продукцията. Предвидено е засилено полицейско присъствие в районите с обособени пунктове за изкупуване на селскостопанска продукция.
В периода са планирани и специализирани полицейски операции за предотвратяване, пресичане и разкриване на кражби, умишлени палежи и други престъпни посегателства по отглеждане, прибиране, съхранение, транспортиране и търговия със селскостопанска продукция, както и транспортиране и търговия с животни.

Ще се извършват системни проверки на пътните превозни средства, транспортиращи селскостопанска продукция, с цел контрол на техническата им изправност, наличие на „Гражданска отговорност на автомобилиста“, винетен стикер, противопожарно оборудване.

Полицейските служители, изпълняващи контрол на пътното движение ще активизират дейността си по спазване на изискванията за движение на извънгабаритни товари, извънгабаритна земеделска техника и прикачени към нея инвентар и ремаркета, обозначаването на същите с необходимата сигнализация, наличие на необходимия брой съпътстващи автомобили.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:pizza-s-kvas
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов