in

Бременна с ампутиран крак се снима, за да вдъхнови хората с увреждания

Снимка: Independent.co.uk

За повечето бъдещи майки фотосесиите от този период са начин да запазят красив спомен от бременноста си.

Криста Кътър не искала да си прави клиширана фотосесия, но все пак не устояла на желанието да се снима в последните месеци от бременността си. Като жена с ампутиран крайник, тя никога не била виждала бременни фотосесии, които да показват тела на жени с увреждания. Затова решила тя самата да си направи такава, въвличайки себе си и други жени с увреждания в процеса.

Снимка: Instagram

Всички сме наясно със силата на презентацията и колко е важно как гледаме на себе си. Желанието ми да покажа несъвършенствата си в медиите е свързано и с моето себевъзприемане.”

Снимка: Instagram

На някои снимки Кътър е с изкуствения си крак, а на други го е махнала. На 13-годишна възраст Криста претърпяла ампутация на крака след диагноза рак на костите. В началото имала притеснения относно снимките, но веднага щом ги видяла, се успокоила.

Имам едно силно, красиво и да, по-различно тяло. Тяло, което е победило рака и е излекувано с цената на загубата на крак. Тяло, което е изключително и живее и се движи по начин, за който малко хора имат представа.”

Криста се надява, че нейните снимки ще вдъхновят други бременнни жени с увреждания да възприемат по-позитивно телата си. „Трябва да се радваме на бременността си, независимо от вида на телата си”, пише тя.

Източник: Independent.co.uk

Превод и редакция: „Нова Варна“

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/