in

Борисов: Дай Боже да намерим Боян Петров жив и здрав!

Полагаме всички възможни усилия, за да намерим нашия алпинист Боян Петров. Това заяви в началото на заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов. По думите му, повикал е и китайският посланик, за да бъде подсигурен и хеликоптер. Каквото имаме като възможност, като контакти и връзки всичко сме заложили. Дай Боже да го намерим жив и здрав, заяви Борисов. По думите му държи се връзка с всички консули и посланици. Непрекънато натискаме, това е една изключително тежка планина, каза той. Министър Екатерина Захариева уточни, че едва преди 15 минути , след десетки телефонни позванявания е поискан хеликоптер. Тя заяви, че информацията, че хеликоптерът е изпратен още вчера, е грешна. Изпратени са 6 професионални спасители, които въпреки лошото време стоят горе, за да могат да тръгнат към Лагер 2. Когато времето позволи ще тръгне и хеликоптерът, заяви Захариева.
Борисов коментира и случая с онкоболната Теодора. „Направихме и всичко, каквото е възможно и за тази наша сънародничка да се върне в България. Беше трудно, но дай Боже вече да се лекува така, както казва медицината“, каза премиерът.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/