in

Проф. д-р Красимир Иванов откри ежегодния Национален тенис турнир за анестезиолози „Анестезия оупън“ 2018 (СНИМКИ)

Снимка: mu-varna.bg

Откриваща церемония даде началото на ежегодния Национален тенис турнир за анестезиолози „Анестезия оупън“ 2018 г.

По традиция мачовете ще се играят на територията на Общински кортове в комплекс „Чайка“, съобщават от пресцентъра на Медицински университет – Варна.

Тази година състезанието се провежда на 11, 12 и 13 май. Организатор е Катедра „Анестезиология, спешна и инвазивна медицина“ към Медицински университет – Варна.

Седмото издание на турнира отново събра медици и студенти от всички направления и специалности. 16 двойки ще се съревновават помежду си в битка за голямата купа. Всяка двойка ще изиграе по 3 мача, като всеки сет ще се играе до 7 гейма.

Снимки: mu-varna.bg

По традиция турнира откри ректорът на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов, който се обърна към присъстващите с думите: „ Изключително съм щастлив, че имам възможност за пореден път да открия този престижен турнир, който се провежда във Варна и събира медици от цяла България, както и всички желаещи да участват- не само лекари, но и всички свързани с медицината. Това са и нещата, които ни обединяват- спортът и медицината. Девизът ни е олимпийският- важно е участието, не е важен резултатът, макар че сигурен съм, че всеки от участниците се надява да спечели. Щастлив съм да присъствам на това събитие и вярвам, че това, че турнирът се провежда за седма поредна година е устойчива тенденция и ще продължава да се развива и в бъдеще с още по-добри резултати.

Проф. Иванов връчи на организатора на турнира и ръководител на Катедра „Анестезиология, спешна и интензивна медицина“ проф. д-р Вилиян Платиканов учредената през изминалата година награда в памет на преподавателя и състезател по тенис Митко Йовев.

Отличието му бе присъдено за цялостен принос в популяризиране и утвърждаване на тениса в академичната общност.

Състезанията продължават до неделя.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов