in

Наградиха ученици за доброволческа дейност

Снимка: Община Варна

10 училища бяха отличени за активна дейност и принос в осъществяването на политиката по превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора във Варна.

Съобщиха от дирекция „Превенции“ към Община Варна. Отличията бяха връчени през седмицата по време на специална церемония „Младите хора и бъдещето“, която е израз на партньорството между община и училище, както и на разбирането, че обединените усилия на общината, училищната общност, родителите и гражданското общество, са необходимите условия за формиране мирогледа на младите хора, за по-добро и успешно бъдеще на обществото.

В церемонията се включиха директори, зам.-директори и учители от Първа езикова гимназия, IV ЕГ „Фр. Жолио-Кюри“, III ПМГ „Акад. М. Попов“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ „К. Преславски“, Професионална техническа гимназия, МГ „Д-р П. Берон“, ВТГ „Г. Ст. Раковски“, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГИ „Д-р Иван Богоров“, ръководители на превантивни клубове, ученици-доброволци от Градския и училищните превантивни клубове към дирекция „Превенции“ от посочените училища, както и ръководители и експерти от Община Варна, Регионалното управление на образованието, общински съветници и др.

Грамоти получиха още 24 ученици-доброволци за личен принос и активна доброволческа работа в развитието и прилагането на общинската политикa по превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора, както и 48 ученици-доброволци от Градския превантивен клуб за участие в реализирането на общинската програма по превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора и активна доброволческа работа в кампании и обучения по връстников подход.

Връчени бяха и 121 удостоверения на ученици-доброволци за преминат курс на обучения по основните направления, по които работи дирекция „Превенции“ – превенция на наркомании, превенция на трафика на хора, превенция на ХИВ/СПИН, безопасен интернет.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов