in

Шахматисти от Добрич завоюваха 5 медала на държавно първенство

Пет медала завоюваха шахматисти от добруджанския град на държавните индивидуални училищни първенства, провели се в черноморския курорт „Албена“.

Това съобщи председателят и старши треньор в ШК „Енергия 21“ – Добрич Тодор Спиров, предаде Радио „Фокус” – Варна.

Първенствата са по класически шахмат за момчета и момичета до 7, 9, 11, 13, 15 и 17 години. Проявата е организирана съвместно от Българската федерация по шах (БФШ) 1928 и ЦСО-ШК „Енергия 21“ – Добрич.

От състезателите на добричкия клуб с най-добро постижение е Момчил Петков, който стана първият държавен шампион на България за юноши до 13 години. В курорта „Албена“ той спечелва IV-та си титла на държавен шампион на България по класически шахмат.
В борбата за първото място е отстранил с шест поредни победи изявените си конкуренти Кристиян Ангелов, Явор Николов, Светлен Иванов, Лъчезар Колев, Eмил Параскевов и Есат Рамаданов.
В последния кръг е с равен резултат с Никола Димов. Момчил Петков е световен шампион по класически шахмат за момчета до 13 години на световното индивидуално училищно първенство в Албания през тази година.

В същата възрастова група Явор Николов, състезател на ШК „Хармония“ – Шабла и ученик в Бургас, е носител на бронзов медал.

При момчетата до 15 години Райчо Милев, състезател от ШК „Балчик“ е заслужил бронзов медал, а до 17 години дебютантът Иван Йорданов от ШК „Енергия 21“ – Добрич е станал носител на сребърен медал. Петя Михайлова от ШК „Енергия 21“ е завоювала бронзов медал при момичетата до 7 години. Ивелина Христова, най-силната състезателка на клуба в Добрич, е останала също с бронзов медал при 11-годишните.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов