in

Издигат до общината във Варна безсрочен „Палатков лагер – Системата ни/ги убива“, отново протести

Предстои пореден протест на родители на деца/лица с увреждане във Варна, в подкрепа на идентичен палатков протест в София.

У нас много се говори за промяна в политиките, насочени към децата и лицата с увреждания, но не усещаме и не виждаме промяна в отношението на властта към проблемите им. Време е ние, родителите от град Варна, отново да заявим „Системата ни/ги убива“.

ЗА 3 ГОДИНИ – 6 НАЦИОНАЛНИ ПРОТЕСТА! БЕЗ РЕЗУЛТАТ!

След безплодните дебати в Народното събрание на 23-ти май 2018 г., дойде време за крайни действия и НЯМА ДА СПРЕМ, докато не видим решение, което да ни удовлетворява. Защото ни писна СИСТЕМАТА ДА НИ УБИВА! Защото нашите деца си остават завинаги деца и те заслужават качество на живот, заслужават бъдеще. Борбата ни е и в полза на всички хора с увреждания – те искат да живеят достойно, да се реализират, да работят, да пътуват, да творят, да бъдат част от обществото, да са равнопоставени на всеки друг гражданин.

Ето защо десетки родители, деца и хора с увреждания ще участват в безсрочен „Палатков лагер – Системата ни/ги убива“ Варна 2018, в подкрепа на идентичната инициатива в гр. София.

КОГА: На 11. юни 2018 г., понеделник
НАЧАЛО: 11.00 ч.
КЪДЕ: Зад автобусната спирка на Община Варна, до шадравана
КОЙ: Инициативен комитет на Родители на деца/лица с увреждания

Във връзка с последните промени, касаещи хората с увреждания, протестиращите заявяват: „интеграцията” на хората с увреждания сериозно се разминава с директивите, заложени в Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания. И не желаем истината да се преиначава! Предлагаме изцяло нова концепция, с която ще ви запознаем.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов