in

В Шумен задържаха „полицай“, мамил възрастни хора

Снимка: Дарик

Полицията задържа мъж, който мами възрастни хора като се представя за полицай, съобщиха от ОДМВР-Шумен.

41-годишният мъж с адрес в гр. Каварна развил „полицейската си дейност“ на територията на Шумен в дните от 1 до 4 юни. На различни адреси в града посещавал жилища на предимно възрастни хора и се представял за полицейски служител.

Обяснявал, че проверява дали парите им са прибрани на подходящо място като идеята му била да ги защити от евентуални посегателства от крадци. По време на „превантивната си дейност“ мъжът успявал да разбере къде хората държат спестяванията си.

Схема: Мним полицай обира старци при домашни посещения

Използвал различни трикове да отклони вниманието им, за да отнеме парите. По тази схема са извършени кражби от шест семейства в града. Образувани са 4 досъдебни производства и за заведени 2 преписки по заявителски материали. Работата на криминалистите по установяване на извършителя била усложнена от факта, че описанието което давали за „полицая“ било в широк диапазон- от костюмиран млад мъж до мъж с папки до мъж на средна възраст,облечен в спортни дрехи. Всички го описвали като комуникативен. Давал вид на загрижен за възрастните хора.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов