in

Отхвърлиха жалбата на областния управител на Бургас за Силистар

Съдът отхвърли жалбата на областния управител на Бургас по казуса „Силистар“.

Администрацията обжалваше решение на Oбщинския съвет в Царево за промяна на Подробен устройствен план в района, който ще разреши изграждането на път към плажа, но регулира и параметри за застрояване, предава БНР.

Според областния управител Вълчо Чолаков имотът се намира в ПП „Странджа“ и трябва да има съгласуване с екоминистерството или съответната регионална инспекция.

Административният съд, който е разгледал казуса в закрито заседание, е преценил, че областният управител не е заинтересована страна в този случай.

Магистратите посочват, че решението на общинския съвет засяга Закона за устройство на територията, в който са посочени тези страни, а Чолаков не е сред тях. Затова и съдът е оставил без разглеждане заповедта, с която областният управител обжалва приетата от общинските съветници от Царево докладна записка. От неговата администрация посочиха, че ще обжалват решението пред ВАС.

От Община Царево казаха, че ще коментират казуса едва след окончателното решение.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.