in

Елизабет от Шумен се нуждае от помощ, за да живее

Снимка: Facebook

Спешна нужда от помощ има 25-годишната шуменка Елизабет Донкова.

Момичето се бори с тежката болест „Лимфон на Ходжкин“, като необходимата сума за лечението е непосилна за семейството ѝ, съобщава ШУМ.БГ.

Битката с болестта започва през декември 2017 г., като момичето се лекува в клиника в Турция със средства на семейството си. След предварителните изследвания и биопсия започна и най-трудната част – химиотерапията, която се състои в болница Мемориал, Шишли, Истанбул. След 8 химиотерапии, по 3 часа вливания, през 2 седмици, доцент доктор Серкан Кескин предлага рестадиране и назначава ПЕТ скенер. Изследването показва, че туморът почти си е отишъл. Назначават лъчетерапия, която приключва през месец май 2018 година.

Пет месеца по-късно при следващия контролен ПЕТ скенер, заключението е за рецидив на болестта. Елизабет прави изследването преди няколко дни. Медиците виждат малки модули в левия бял дроб и подут лимфен възел в медиастиума. Назначена бе биопсия, чрез която се установява, че болестта се е върнала отново. Единственото и надеждно лечение, което е предложено от лекуващия лекар в Турция, е трансплантация на костен мозък, която трябва да се състои след една седмица. Трансплантацията позволява на лекарите да лекуват такива заболявания с интензивна химиотерапия и последваща замяна на болния или увреден костен мозък със здрав.

Елизабет се нуждае от незабавна подкрепа! Тя и нейните близки отправят молба към всички хора с добри сърца да помогнат с каквото могат, за да живее един прекрасен млад човек.

Вече е открита дарителска сметка в лева, на името на:

Елизабет Стилиянова Донкова
IBAN: BG77RZBB91551009773148
BIC: RZBBBGSF

Лице за контакти и връзка с Елизабет Донкова – Росица Петкова, телефон 0897466226.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.