in

Бесни варненци: Унищожават редки дървета, градът е като след война(СНИМКИ)

Снимки: Антон Тончев, Facebook

С различни постове в социалните мрежи и снимки жители на Варна изразяват възмущение от унищожаването на зеленината в града. В случая става въпрос за дървета от сравнително редкия вид китайски мехурник.

Снимка: Антон Тончев, Facebook

„Защо не се опитаха поне да преместят дърветата във Варна, които пречат на изграждането на новия булевард. Всичко се унищожава“, коментират живеещи в района.
Ужасна гледка! Нима не знаят, че дърветата пречистват въздуха?!

Снимка: Антон Тончев, Facebook

На 28 август варненецът Антон Тончев започва коредпонденция с Общината. Целта му е да помоли строителите да предвидят в ремонтните си дейности запазване на десетте дръвчета, които ще попаднат неизменно на пътя на багерите. той успява да входира писмото си и публикува входящия номер на страницата“Варна може да защити Морската си градина“ – №СИГ18003179ВН/12.09.2018

Снимка: Антон Тончев, Facebook

Той пише: „По протежението на бул. „Цар Освободител“, до новостроящото се кръгово с бул. „Левски“, има засадени много красиви дървета от вида китайски мехурник (Koelreuteria paniculata). Дърветата са засадени и от двете страни на булеварда. Платното на“ Цар Освободител“, по проект се измества няколко метра на север и около 10 от дърветата от северната страна попадат на мястото на новото платно.

Призовавам (даже направо моля) строителите да наемат машина за изкопаване на дървета и да ги преместят по новото трасе!
Доколкото помня дърветата бяха засадени около 2006-2008, когато изграждаха пробива на ВиК. Тоест са около 10 годишни.

След време ще изглеждат много красиво по новият булевард. Преместването им не би било скъпо, особено като се има предвид каква сума се инвестира в изграждането на бул „Левски“, както и това, че дърветата са сравнително малки и млади.

Снимка: Антон Тончев, Facebook

Екипът на „Нова Варна“ е съпричастен към състоянието на зеленината във Варна и притесненията на варненци. Затова подадохме сигнал до пресцентъра на Общината и очакваме отговор, който ще публикуваме незабавно.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.