in

Банда крадци масово тарашила автомобили във Варна

Снимка: Pixabay

По данни на полицията във Варна за ноември са регистрирани 19 кражби на вещи в коли, включително и на авточасти. Разкрити са 4 престъпления. За ноември прези миналата 2017 г. във Варна са регистрирани почит два пъти повече – 37 кражби.

Банда върлува из морския град и краде части и вещи от коли, оплакват се масово варненци в социалните мрежи.  Бандата, специализирала се в кражба на коли и части от тях, бе задържана от полицията във Варна. Тримата арестувани са действали предимно в центъра на града – на територията на Първо РУ на МВР.

В понеделник в полицията бил получен сигнал за кражба на лек автомобил «Фиат», паркиран на ул. «Христо Самсаров» във Варна. След проведени оперативно-издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършители на деянието са: 31-годишен мъж от Провадия, добре известен на МВР с множество и различни прояви, младеж на 19 години  и непълнолетно момче, двамата от Варна, също известни на органите на реда.

По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителите са задържани за срок до 24 часа. На най-възрастния от тях вече е повдигнато обвинение за извършеното престъпление.

В хода на разследването е установено, че тримата са извършители на серия кражби на акумулатори и други вещи и части от автомобили, паркирани на територията на Първо РУ на МВР във Варна. Работата по случаите продължава.

За все по-чести кражби на автомобили, паркирани около големи търговски обекти алармират варненци. Жертва на посегателство ставали предимно стари коли, произведени около 90-те години на миналия век, с по-големи багажници или модели тип „комби“.

По данни на полицията във Варна за ноември са регистрирани 19 кражби на вещи в коли, включително и на авточасти. Разкрити са 4 престъпления. За ноември 2017 г. във Варна са регистрирани 37 кражби.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/