in

Обвиниха Шакира в укриване на данъци за милиони

Снимка: Billboard

Популярната колумбийска певица Шакира е укрила данъци в размер на 14,5 милиона евро в Испания за периода 2012-2014, e установил фискът на пиренейската държава.

Прокуратурата ще предяви иск срещу певицата в най-скоро време, тъй като тя не е платила дължимите подоходен данък и данък върху имуществото, съобщават ТАСС и БТА, цитирайки публикация във в. „Паис“.

От 2011 година Шакира живее в Барселона с Жерар Пике, защитник в испанския футболен отбор „Барселона“. Според испанските закони гражданин, който пребивава на територията на страната над половин година, става данъчно задължен в пиренейското кралство. Това означава, че той трябва два плаща данъци върху всичките си доходи, в това число и на тези, получавани в чужбина.

Следствието не изключва, че Шахира давала вид, че живее на Бахамските острови, за да избегне плащането на данъци в Испания.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.