in

Гледат мярката на непълнолетния руснак, убил баща си край Осеново

Днес в 12 часа ще бъде гледана мярката на 17-годишният младеж от руски произход, който на 1 януари уби баща си в семейната им къща край варненското село Осеново. Това съобщи за „Нова Варна“ и.ф. окръжен прокурор Радослав Лазаров.

Припомняме, че трагедията се случи в първият ден на Новата година. Непълнолетен убил баща си, около 18.30 часа в полицията постъпил сигнал, че в село Осеново непълнолетно момче убило 42-годишния си родител след възникнал семеен скандал.

По случая е образувано досъдебно производство. Под ръководството на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в града е започнато следствено дело.

Според версия тиражирана от blitz.bg сiемейно насилие, което се е разигравало от години – вероятно това е причината за убийството на руския бизнесмен, намушкан с нож от сина си. Това разкриха пред БЛИЦ хора от варнеското село Осеново. Именно там е живеел убитият руснак Антон А.

Той започнал да си строи там голяма къща преди няколко години. Почти веднага след това започнало да се говори, че пребива системно съпругата Светлана и сина си. Местни хора предполагат, че това се е случило и във фаталния 1 януари. По все още непотвърдена информация мъжът започнал да бие жена си, намесил се и 17-годишният син, който искал да защити майка си, но бизнесменът ударил и него. Вероятно в този момент момчето не е издържало, грабнало е нож и е намушкало няколко пъти баща си. Къщата, където се е разиграло всичко, се намира малко след края на селото и наоколо няма много други постройки.

Местният инспектор бил повикан от съпругата на Антон. На място веднага пристигнала полиция, дошъл и кметът на Осеново Динко Бакалов. „Видях момчето, стоеше настрани с майка си, държаха се за ръка“, разкрива той пред репортер на БЛИЦ. Хора, които са посетили местопрестъплението разкриват, че вътре се е водила яростна борба. „Цялата къща беше като след погром, всичко беше обърнато наопаки, обърнати мебели“, разказват те.

За семейството на Антон в селото се знае малко. Не е ясно и с какво точно се е занимавал бизнесменът. След като се устроил във все още недостроената изцяло къща, той вдигнал и няколко по-малки постройки, където устроил нещо като оранжерия. Докарал и едри кучета, които държал зад ограда в двора си.  Антон, съпругата му Светлана и детето били руски граждани и нямали регистрация в селото. За случая е подаден сигнал и до посолството на Русия у нас.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева