in ,

Откъснаха Цветния квартал от Центъра

Снимка: "Нова Варна"

Прехода от Цветния квартал към центъра на града вече е труден и обиколен, забелязаха варненци след асфалтирането на участъка около ХЕИ.

Жителите на цветния квартал, които до скоро слизаха към сърцето на града по ул. „Подвис“, например вече ще трябва доста да пообиколят за целта. На практика на светофара на кръстовището на ул. „Подвис“ с бул. „Левски“, идвайки от цветния кварта ще може да се завива само на дясно. Старият път под булеварда остава, но той води по-скоро в посока „Чайка“.

Идеята на проекта явно е бул. „Левски“ да се превърне в скоростна отсечка, по която ще може да се преминава с 80 км/ч. Тя има много противници и в архитектурните среди.

Живеещите в района коментират липсата на съоръжение, посредством което да може да се  мине под булеварда слизайки по „Подвис“ и да има възможност за включване в движението посока център през няколко възможни отсечки.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.